SAMHÄLLSANSVAR

Vi känner oss privilegierade att kunna stötta några av våra lokala, så viktiga ideella och sociala initiativ.

Funnys äventyr

Vi vill ge barn och unga möjlighet till en glädjefylld barndom där lekfullhet och lust att lära får ta plats. Därför är satsningen på Fannys äventyr – ett helt nytt sagohus baserat på älskade figurer som Alfons Åberg, Mumin och Pettson & Findus – så viktig. Invigning 2020.

Läs mer om en av landets största kultursatsningar för barn: https://funnysaventyr.se

FC Rosengård

Agarthas grundare har sedan länge varit engagerad i fotbollslaget FC Rosengård, när det gäller ekonomisk support såväl som med det strategiska arbetet med att ta klubben från Malmö och vidare ut i världen. Vid sidan av fotbollen gör föreningen en ovärderlig insats i lokalsamhället, med sociala initiativ för ökad jämlikhet och bättre integration. På Agartha är vi stolta över att kunna stötta Rosengårds stolthet.

Läs mer på https://www.fcrosengard.se

Lärargalan

Agartha stöttar Lärargalan som ger Sveriges elever en unik kanal att visa vad de uppskattar i sin undervisning. Från de 700 nomineringar som inkom år 2016 är det i dag nära 30.000 elever som nominerat sina lärare till Lärargalan 2018. Genom elevernas och lärarnas reflektioner skapas framgångsrecept på hur bra lärande skapas. När vi sätter ord på hur de bästa lärarna undervisar kan andra lärare ta efter och bli lika bra. Vi hoppas kunna sprida och förankra dessa framgångsexempel genom olika aktiviteter under året, så som föreläsningar, inspirationsdagar, lärarträffar och galakvällen.

Länk till Lärargalan: https://larargalan.se

FC Bellevue

Agartha är stolta över att stötta fotbollsföreningen FC Bellevue har ca 350 st aktiva pojk- och flickspelare. Som enda fotbollsklubb i Sverige bedriver man ”After School Football”. För spelare upp till 10 år sker ordinarie träning i direkt anslutning till skoldagens slut kl 15-17. All träning bedrivs på Mellanhedens IP. Grundare och verksamhetsansvarig är f d MFF-proffset och UEFA Pro licensierade tränaren Caspar Pauckstadt.

Läs mer på http://www.fcbellevue.com

Skåne stadsmission

Agartha är stolta över att stödja Skåne Stadsmission som oförtrutet arbetar för ett medmänskligare Skåne. Skåne Stadsmission erbjuder professionellt stöd, både akut och långsiktigt, till människor som lever i utsatta livssituationer. Målet är att förebygga utanförskap och stärka individers makt över sitt eget liv.

Läs mer om på https://www.skanestadsmission.se